پروژه UV-LIGA

هدف از این پروژه، توسعه روشی قابل اطمینان، تکرار پذیر و به نسبت ارزان برای تولید ادوات MEMS با ساختار فلزی بود. در این پروژه که سه سال به طول انجامید، شرکت موفق شد به شکل تکرارپذیر ادواتی با لایه ساختاری نیکل و لایه قربانی مس با حساسیت کم نسبت به شرایط اتاق تمیز و هزینه کم ایجاد نماید. روش مورد استفاده UV-LIGA و فوتورزیست مورد استفاده KMPR بود. حداکثر ارتفاع ایجاد شده در این پروژه ۵۰ میکرون و حداقل ابعاد ساخته شده ۱۰ میکرون بود. نتیجه این فناوری ساخت میکروهیتر، میکرو گریپر، کلید اینرسی، محرک شانه­ ای و…. بود.

پروژه محرکه های شانه ای

محرکهای شانه ای از ساختارهای بسیار رایج در ریزفناوری (MEMS) هستند. این ساختار در تولید سنسورهای شتاب، ژیروسکوپ و عملگرهای الکترواستاتیک بسیار استفاده می­شود. هدف از این پروژه بررسی امکان پذیری ساخت این محرکها با روش METAL MEMS بود. از چالشهای این پروژه ایجاد ساختار فنری- جرم معلق و آزاد سازی آن به همراه توان ایجاد دندانه های شانه در تراکم بالا بود. این پروژه با موفقیت به نتیجه رسید.

پروژه نانو فیلتر

هدف این پروژه ارائه یک فرآیند ساده، استاندارد و بسیار تکرارپذیر برای ساخت کامپوزیت متشکل از پلی دی متیل سیلوکسان و نانوذرات نقره به منظور افزایش خلوط گازها بود. کاربرد این کامپوزیت در جداسازی ترکیبات اولفین/پارافین با روش “انتقال به کمک نانوذرات” است. برای تولید کامپوزیتی که قابلیت جداسازی مخلوط اولفین و پارافین را داشته باشد، نیاز به روشی آسان برای ساخت غشای نازکی با قابلیت اطمینان بالا است. اولفین ها ترکیبات اشباع نشده ای هستند که از فرآیند هیدروکراکینگ حاصل می شوند و به عنوان ماده اولیه و اساسی برای صنعت پتروشیمی کاربرد دارند. در واقع اتیلن  که یک گاز اشباع نشده است، ارزشمندترین گاز برای بسیاری از فرآیندهای پتروشیمی است. با ساخت این فیلتر امکان جداسازی مواد با نقطه جوش نزدیک به هم بدون ستون تقطیر امکان پذیر می­شود. پاسخ این پروژه در مرحله آزمایشگاهی بسیار امیدوار کننده بود.

پروژه میکروهیتر

 میکروهیترها گرم کننده های کوچک با قدرت بالا و کنترل دقیق هستند که می‌توانند دمای بیش از ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد، حتی تا ۱۹۰۰ درجه سانتیگراد را ارائه دهند. میکروهیترها کنترل دقیق دمای بالا را فراهم می‌کنند. روش گرمایش میکرو هیترها تبدیل توان الکتریکی به گرمای با چگالی بالا است. این ریز سازه های در تجهیزات مختلفی مانند میکروسکوپ‌های الکترونی، سلول‌های فشاری، منبع حرارتی Fuel Cell، حرارت دهی بسترهای الکترونیکی، کاربردهای RF، حرارت دهی میکرو لوله ها گاز، فیبر نوری، سنسورهای بویایی، تست و شناسایی مواد، مبدلهای گاز و… استفاده می­شوند. هدف از این پروژه ساخت میکروهیتر با دمای ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد در زمان ۳۰ میلی ثانیه بود. با ولتاژ ۵/۲ ولت، این میکروهیتر دمای ۴۰۰ درجه را با تاخیر ۲۰ میلی ثانیه ایجاد می­کند.

پروژه کلید اینرسی

کار کلیدهای اینرسی فعال نمودن یک سامانه هنگام رسیدن به یک شتاب مشخص است. بعنوان مثال در کیسه هوای خودرو، به محض وارد شدن یک شوک سنگین (تصادف) این کلید فعال و کیسه هوا عمل می کند. یا در ماشین های مسابقه از کلید اینرسی برای قطع جریان سوخت هنگام تصادف یا معلق زدن خودرو برای جلوگیری از آتش سوزی استفاده می شود. هدف از این پروژه ساخت کلید اینرسی و ارائه روشی برای تولید انبوه آنها در کشور بود.

پروژه میکرو گریپر

 میکروگریپرها نقش مهمی در مطالعات و تحقیقات سلولی دارند. نحوه گرفتن سلولها، عدم آسیب به آنها در حین گیرایش و جابجایی و راحتی کار با آن در زیر میکروسکوپ از موارد مهم در طراحی این میکرو گرییپرها است. هدف این پروژه طراحی و ساخت یک میکروگریپر برای کاربردهای لقاح مصنوعی و باروری سلولی است.

بهبود زدایش و انحلال سرامیک در محیط pH بالا در ابعاد آزمایشگاهی 

در ریخته گری قطعات پیچیده مانند پره توربین، لازم است تا راهگاهها و مجاری تودرتو و پیچیده از ماهیچه های سرامیکی پاک شوند. افزایش سرعت انحلال و خروجی ماهیچه ها بدون آسیب دیدن فلز ریخته گری شده، سرعت تولید را افزایش و هزینه ها را کاهش خواهد داد. در این پروژه با اضافه کردن سورفکتانتهای مختلف و مواد افزودنی مناسب به همراه بعضی از تکنیکهای مکانیکی، سرعت فرایند در سطح آزمایشگاهی به دو برابر افزایش یافت که پیش بینی می شود در فرایند صنعتی این سرعت حداقل ۵۰% افزایش یابد.

 امکان سنجی ر یخته گری پره های توربین با استفاده از دوغاب پلیمر-سرامیک پختشونده با نور

 ریخته گری پره های توربین از ۱۲ مرحله اصلی تشکیل شده است. کاهش هریک از این مراحل منجر به تولید ارزانتر محصول می گردد. هدف از این پروژه امکان سنجی تولید قالبهای سرامیکی با پرینتر سه بعدی و روش استریولیتوگرافی بود. در انتهای این پروژه باید یک فنجان سرامیکی با روش پرینت سه بعدی تولید و در اختیار کارفرما قرارداده می­شد تا آنرا با اینکونل مذاب پر نماید. فنجان باید تاب نگهداری مذاب را داشته و پس از سرد شدن مذاب براحتی شکسته شود. این پروژه با موفقیت انجام و امکان پذیر آن برای کارفرما به اثبات رسید.

ارائه طرح اتوماسیون آزمایشگاه فولاد 

در شرکتهای فولاد، نمونه مذاب تهیه شده برای تهیه تختالها، شمش و… باید پیوسته از نظر آنالیز مواد کنترل شود و هنگام رسیدن به ترکیب مطلوب دستور تخلیه مذاب داده شود. سرعت آنالیز و ارسال پاسخ، هزینه های برق و تعمیر تجهیزات را به شدت می­تواند کاهش دهد. در حال حاضر این فرایند در آزمایشگاهها به شکل دستی صورت می­گیرد. اتوماسیون آزمایشگاه می تواند سرعت فرایند را به شدت افزایش دهد. هدف از این پروژه ارائه طرحی برای اتوماسیون آزمایشگاه فولاد با قیود مشخص شده توسط کارفرما بود.

ساخت رنگبر برای اسکیدهای حمل خودرو 

در صنایع خودروسازی، بدنه خودرو درون حوض رنگ غوطه ور و در داخل کوره پخته می¬شود. قسمتهایی مانند در، صندوق عقب و…..باید با فیکسچرهای خاص باز و ثابت بمانند تا قسمتهای داخلی نیز رنگ شوند. پس از چندین بار استفاده، لایه ضخیمی از رنگ پخته شده (تا حدود یک سانتیمتر) روی فیکسچر را می گیرد  و عملگرد آن مختل می¬شود. هدف از این پروژه ساخت رنگبری بود که بتواند لایه ضخیم رنگ را بدون نیازی به انجام کار فیزیکی اولیه جداسازی نماید و فیکسچر را دوباره قابل استفاده نماید. این پروژه با موفقیت انجام و ۱۷ تن رنگبر در اختیار کارفرما قرار گرفت. کارفرما هر هفته ۶۰۰ کیلوگرم فیکسچر را رنگبری نمود. دوام رنگبر در این پروژه هشت ماه بود.

گارکاه های آموزشی

 شرکت رسا امکان ارائه کارگاههای آموزشی در زمینه های مختلف مانند میکرو فلوئیدیک، طراحی فرایند، لیتوگرافی و…. را دارد.